Zweethut

Therapeutische zweethut 

-4 elementen-

 

De combinatie van een zweethut met geneeskrachtige kruiden is bedoeld om je proces van persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen. Deze oude traditie is in essentie een zuiveringsritueel. Op fysiek niveau is er zowiezo het intense zweten zoals we dat kennen in een sauna. Onze grootste orgaan, de huid, wordt geactiveerd om ons te zuiveren van toxines. Maar er is ook de energetische kant. De kruidenmengsels die we gebruiken om op te gieten, werken zowel in op fysieke organen als op emotioneel-energetisch niveau. 

 

We werken tijdens de 4 rondes met de 4 elementen aarde, water, vuur en lucht. Ze gidsen ons op onze reis in het bewustzijn langs de verschillende chakra's. 

Een zweethut is ook een scheppingsproces of een geboorteritueel. Symbolisch gaan we binnen in de baarmoeder van de aarde, waar het warme zaad van de zon in de vorm van gloeiende stenen wordt binnengebracht. 

De hitte in de hut zorgt voor de confrontatie met onszelf, het contact met bokkades en weerstanden. We observeren in onszelf wat er gebeurt op momenten van innerlijke druk en weerstand.

 

Deze reis is geen prestatie. We maken contact met onze angsten en weerstanden, want ze bevatten een boodschap voor ons. Daar luisteren we naar. Een innerlijke blokkade kan zich enkel transformeren als ze eerst bestaansrecht krijgt.

Aan het begin van de zweethut formuleren we onze intenties die richting geven aan het proces van zuivering en hergeboorte. Het dient als een innerlijke kompas tijdens de reis in ons bewustzijn.

De intenties om deel te nemen aan een zweethutritueel kunnen heel uiteenlopend zijn. Gaande van een fysieke benadering tot onderdeel van een persoonlijke quest, een zoektocht naar existentiële antwoorden.

data's​
op aanvraag
Waar?
Centrum
Alchemy of Sparks,
Sint-Genesius-Rode

max. 2 personen

Prijs?

200 euro

Individuele zweethut

op aanvraag

350 euro

Op aanvraag zijn er ook individuele
of familiezweethutten mogelijk.
Er kan dan gewerkt worden rond
een speciefiek thema of
een overgangsritueel.

"Het was de eerste keer dat ik een zweethut deed. Het riep me al een tijdje, maar ik had nooit gedacht dat het me in zo een diep proces zou kunnen brengen. Ik kwam in zones van mijn bewustzijn waar ik het antwoord vond op cruciale dagelijkse uitdagingen. Concreet bracht de ronde van de eik mij in contact met mijn innerlijke autoriteit, en de doorzetting die ik meer wil opbrengen om mijn visie in de materie te zetten.

Ik vond de zweethut krachtig door zijn eenvoud."

Niels/Belgie