Winterwende

 

"De winterwende is voor mij een ankerpunt in het jaar. Hier bezin ik mij over de richting in mijn leven en stuur ik bij waar nodig."

Vincent

Winterwende voor mannen

Voel je in de winter de behoefte om je terug te trekken?

Wil je je bezinnen over de professionele richting die je uit gaat?

Heb je nood aan stilte en rust om je te herbronnen?

De donkerste dagen van het jaren nodigen je hiertoe uit. De wolf trekt zich terug in zijn hol terwijl het buiten nog nauwelijks licht wordt. In die stilte ontmoet je jezelf. Het eerste deel van de stage is erop gericht om te observeren of er nog dingen zijn die je naar het verleden trekken. Op de overgang naar een nieuw zonnejaar vliegen we over het voorbije jaar.

Heb je nog zaken af te ronden?

Wat moet je nog doen om het jaar echt te kunnen loslaten? 

In een ruimer plaatje komt dat neer op het opschonen van je verleden. Ben je niet in het reine met dat verleden, dan zal je nooit de rust vinden in het hier en nu. Er is de mogelijkheid om te kijken naar die stukken die je belemmeren om verder te evolueren.

Vervolgens ga je op de kortste dag van het jaar binnen in de stilte van het moment. Het vormt een nulpunt in het jaar om je te verbinden met jezelf. Je sluit je af van de buitenwereld en duikt je innerlijke wereld in. Je gaat voorbij aan de mentale analyse en kijkt wat er zich aandient uit de diepte van je bewustzijn. 

In die stilte maak je contact met je ziel. 

Hoe wil jouw ziel zich manifesteren?

Wat zijn de thema's waarmee je aan de slag wil gaan?

In het derde deel van de stage zakken we terug in de materie door concrete doelen te formuleren voor het komende jaar. Dit kan zowel persoonlijk zijn als professioneel. Je stemt je kompas af op de richting van je ziel. Je persoonlijke plan vormt de leidraad voor de toekomst.

Tijdens de winterwende breng je het grootste deel van de tijd alleen door in stilte terwijl je werkt aan jouw persoonlijke thema's. Om je hierbij te begeleiden zijn er groepsmomenten. Daar kan je delen hoe je proces verloopt en samen met de andere mannen kijken waar je tegenaan botst. Die momenten vormen de verbinding met de roedel. Je hebt je eigen proces zelf te doen, maar je bent niet alleen. We leren van elkaar en moedigen elkaar aan.

Wanneer?
19 tot 23 december
2020
Waar?
nog te bepalen

"Ik heb tijdens deze winterwende echt iets kunnen afronden. Ik ben er achter gekomen dat ik voortdurend op zoek ben naar veiligheid buiten mezelf. Mijn moeder, mijn werk, mijn relatie. Eindelijk heb ik contact kunnen maken met een veiligheid in mezelf. Daardoor kan ik dat oude programma sluiten en het nieuwe jaar beginnen op een andere basis. Dat brengt mij een diepe rust."

E.V.

   Alchemy of Sparks

International center for karmic transformations

  contact@alchemyofsparks.center              Tel: 0032 474 32 89 40