Opleiding energetische opstellingen 
  uitgesteld (datum nog te bepalen)

Reflection Through Broken Glass

Je leert je cliënten te begeleiden via energetische opstellingen

Deze opleiding richt zich tot (toekomstige) professionals in de zorgsector, coaches, therapeuten, leraren,... die hun cliënten willen begeleiden via energetische opstellingen. 

Je leert de methodiek en technieken voor 1 op 1 coaching. 

 

Wat zijn energetische opstellingen?

Via energetische opstelling worden de programma's uitvergroot waarin je cliënt gevangen zit. Daardoor kan hij of zij er zich bewust van worden en ze transformeren. Afhankelijk van het thema waarover de opstelling gaat, krijgt die een specifiekere benaming. Zo zijn familieopstellingen wellicht de meest bekende vormen op dit moment. Je legt er transgenerationele patronen mee bloot die spelen binnen de familie van je cliënt. Verder heb je ook nog bijvoorbeeld systeemopstellingen of organisatieopstellingen.

Ze dragen allemaal bij aan het bewustzijn over de grotere patronen die aan het werk zijn.

 

Een techniek voor het begeleiden van karmische transformaties

Binnen Alchemy of Sparks gebruiken we energetische opstellingen in het kader van karmische transformaties. Het is een proces waarbij mensen zich bewust worden van hun eigen karmische patronen en die willen transformeren. Via opstellingen breng je je cliënten naar de pijnpunten van hun blokkades, de karmische knopen. Die worden vervolgens geactiveerd om stap voor stap op te lossen. Daardoor komen je cliënten steeds losser van karmische lading en ontstaat er meer ruimte en bewegingsvrijheid in hun dagelijks leven. 

 

Symptomen van karmische programma's

 • Terugkerende symptomen verspreid over verschillende jaren. Mensen voelen zich na bepaalde tijd weer in dezelfde situatie, het gekende "karmische kruispunt". Dat kan relationeel zijn, professioneel of persoonlijk. 

 • Vaak gaat het over irrationele symptomen. Onverklaarbare angsten, paniek, uitputting, onrust, heftige emoties,... zonder logische verklaring.  

 • Het ontstaan van een innerlijke druk die tot een depressieve toestand en verder tot een "Dark Night of the Soul" kan leiden, het gevoel dat alles in het leven aan het instorten is, dat we controle verliezen.

 • Alles is er om gelukkig te zijn, en toch zijn we het niet.

 

De kracht van energetische opstellingen

 • Het bewustzijn verruimen van je cliënten door hun geblokkeerde situatie uit te vergroten. 

 • Je cliënt kan vanop een afstand kijken naar zijn of haar eigen situatie en daardoor identificatie loslaten.

 • Het doorvoelen van de verschillende aspecten van een problematiek. Dat kunnen bijvoorbeeld twee uitersten zijn van een moeilijke keuze, of een innerlijk gevecht met tegenstrijdige gevoelens.

 • Het blootleggen van diepere oorzaken achter de dagelijkse symptomen, geworteld in karmische blessures.

 • Je begeleidt je cliënt naar de lagen van het onderbewustzijn, daar waar zich de echte drijfveren bevinden van het doen en laten, van ongecontroleerde reacties.

Leren door observeren, zelf begeleiden, intervisie en supervisie

Tijdens de opleiding breng je eigen thema's aan die in de groep doorwerkt worden met Gert. Zo leer je door directe observatie.

Vervolgens ga je zelf aan de slag in kleine groepjes in verschillende rollen: als cliënt, coach of observator als intervisie.

Na de oefensessies worden de ervaringen en leerpunten in de groep besprokenen en uitgediept met supervisie.

 

Voorwaarden

Om mensen te kunnen coachen in hun karmische thema's, vraagt het uiteraard van jou als deelnemer de bereidheid om contact te maken met je eigen karmische programma's en de wil om ze te transformeren. Het blijft echter een opleiding en geen therapeutisch traject voor je eigen karmische pijnpunten. De focus blijft dus steeds gericht op de uitleg van het proces van je cliënten.

 

Voorbereiding

 • Als voorbereiding op deze opleiding studeer je het boek "Alchemie van de ziel". Dit handboek ontvang je in e-book versie bij inschrijving.

 • Heb je deelgenomen aan de opleiding "Karmische Transformaties", dan is dat een pluspunt, maar het is geen voorwaarde.  

 • Er is voor deze opleiding een voorbereidende online les waarin de basisprincipes voor het coachen van karmische transformaties wordt uitgelegd.

De opleiding karmische transformaties is iets voor jou:

 • Als je al werkt met energetische opstellingen en je wil meer ervaring opdoen vanuit een karmische benadering.

 • Als je je coachingswerk wil uitbreiden met energetische opstellingen.

 • Als je een techniek wil om mee te starten als beginnende coach.

 • Als je bereid bent om naar de oorzaken van de symptomen te gaan bij je cliënten, zelfs als dat pijnlijk is. Dit betekent ook in je eigen pijnstukken durven gaan.

 • Als het je vervult om mensen te coachen in hun innerlijke transformatie en ze te begeleiden naar hun groter potentieel. 

 

Tijdsinvestering

De studie van het boek "Alchemie van de ziel" kan iedereen op eigen tempo doen. Om de inhoud voldoende te integreren, raad ik de spreiding ervan aan over een periode van minstens 1 maand. De opleiding zelf duurt 4 opeenvolgende dagen.

Follow up en supervisie

Ongeveer twee maanden na de opleiding is er een online supervisiemoment voorzien in groep. Dat geeft de kans om te delen waar je tegen aanbotst in je praktijk en daaruit van elkaar te leren.

Deze opleiding wordt gegeven door Gert De Smedt.

Reflection Through Broken Glass