top of page

Blog

No Exit


Veel mensen worstelen met het fenomeen dat hun situatie alleen maar erger wordt, ondanks alle inspanningen en pogingen om er uit te geraken.

De moeilijkheden en uitdagingen lijken enkel groter te worden. Alsof al die meditaties en persoonlijke ontwikkeling een tegendraads effect hebben.

De wereldwijde lockdown speelt zich niet alleen buiten ons af, maar wordt door elke cel in ons ervaren. Het voelt aan als een gevangenis van eigen mentale contstructies die velen gek maakt. We kunnen niet meer naast het wereldwijde proces van karmische zuiveringen kijken.

De karmische poorten staan open. Het is hier en nu.

En velen voelen de NO EXIT. Het web sluit zich rondom hen, er is geen uitgang te merken, en dat maakt de diepste angsten wakker.

Het zijn momenten van grote depressie. Er is het gevoel dat je niet meer kan vluchten. Ons leven die we gebouwd hebben op angst is aan het instorten.

Wat doen we ermee?

Hoe gaan we met onszelf om?

Het zijn periodes van grote kansen op evolutie. Denk aan een geboorte. De druk wordt gigantisch groot, net voor er zich een nieuwe wereld opent.

Zo ervaren wij het aan de buitenkant... Voor de baby lijkt de traumatische geboorte-ervaring misschien wel een eeuwigheid te duren waar geen eind lijkt aan te komen.

Maar hij kan de geboorte niet stoppen, er is een grotere kracht werkzaam die hem door dat geboortekanaal perst waarvan hij zich niet kan inbeelden dat hij er ooit zal doorgeraken. Het lijkt allemaal een grote NO EXIT.

Zo is het leven de mensheid op dit moment ook door een geboortekanaal van evolutie aan het persen. Of we dat nu willen of niet, of we het leuk vinden of niet, we evolueren naar een nieuw bewustzijn. De rommel moet er uit, en velen voelen zich in de wasmachine waar ze niet meer weten wat boven of onder is.

Dit is het domein van de karmische transformaties en de symptomen die er bij horen.

Ieder van ons is hier op aarde gekomen met zijn eigen karmische rugzak en de karmische thema's die getransformeerd moeten worden. Het is een proces dat collectief al een tijdje aan de gang is, en nu exponentieel in druk toeneemt. De eerste glimpen van het nieuwe tijdperk zijn er al, maar we hangen nog vast aan de programma's van het oude (gebaseerd op uiterlijke macht en angst).

Het is logisch dat ons verstand terug wil grijpen naar het oude bekende. Want het nieuwe is compleet onbekend. Zoals de baby zich niet kan voorstellen hoe het leven buiten de baarmoeder er uit ziet. Maar die terugtrekkende beweging is niet wat het leven met ons wil. Alles in en rondom jou zal je vooruit duwen in een andere richting. Omdat we het rationeel niet kunnen be-grijpen, voelen we ons vaak zo machteloos. Alsof het proces van transformatie niet onderhevig is aan de fysieke wetten van onze logica.

En dat is ook zo.

Dit is het domein van het irrationele zielsniveau waar ons verstand niet bijkan. Gelukkig wellicht...

Veranderen en transformeren vraagt veel moed, discipline en overgave tegelijk.

Waar wil je naartoe?

Wil je slaaf blijven van je angsten of neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven? Nee, niemand kan het voor ons oplossen en niemand kan ons helpen. We kunnen er alleen als een steun zijn voor elkaar, een hand reiken.

Diegenen die de weg al iets verder bewandeld hebben kunnen ons helpen door hun ervaringen, maar uiteindelijk moeten we zelf onze stappen zetten en onze eigen weg maken.

Ik wil jullie de hand uitreiken en jullie laten voelen dat je niet alleen bent. Heb vertrouwen in je eigen pad, je eigen unieke weg. Er is ook voor jou een weg bestemd. Laat die zich ontvouwen.

Ik richt me in deze uitdagende tijden tot jullie, lieve Sparks. Eén van de betekenissen van spark is "spiritual ark". Je bent hier op aarde gekomen om je licht te laten schijnen en groeien, om licht te brengen in de duisternis van onbewustheid.

Straal zo hard je kan, hier en nu, zelfs al voel je je op dit moment misschien een grote mislukking en compleet waardeloos.

Hoe meer je straalt, hoe beter je rondom jou zal zien door het licht.

En de volgende stap zal zich vanzelf tonen.

En ja, je ziet misschien niet de volledige weg. Dat is ook de bedoeling, anders zouden onze angsten en vooroordelen die wellicht vernietigen.

Focus je op hier en nu, op wat je nodig hebt, en verzorg jezelf zoals je je beste vriend of vriendin zou verzorgen.

En kijk regelmatig ook eens achterom en wees trots op de stappen die je al gezet hebt, hoe klein ook.12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page