Blog

Dieet als ondersteuning in karmische processen

Bijgewerkt: 9 aug 2019


Momenteel ben ik meer dan 3 maanden in dieet.


Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet OP dieet, ik wou niet vermageren. Het is een vervolg van een spiritueel dieet dat ik 2 jaar geleden deed bij de indianen in het Amazonewoud. Een ondersteuning van mijn proces in bewustworden.

Ik voelde me begin dit jaar op een plafond komen in dat proces. Alsof mijn lichaam mijn bewustzijn niet kon volgen. Er was een innerlijke roep om te gaan vasten eind februari. Dat heb ik gedurende 8 dagen gedaan, om dan verder te gaan met levend voedsel, en ongeveer wekelijks nog een dag vasten om up to date te blijven. Een waanzinnig interessant proces.

Het meest zichtbare zijn de verdwenen 15 kilo's lichaamsgewicht, die gelukkig opnieuw in stijgende lijn zijn. Mijn lichaam dient zich opnieuw op te bouwen op een andere basis. Dat vergt uiteraard tijd, maar ik merk duidelijk evolutie. Hopelijk zet die zich toch nog wat verder, of ik moet al mijn kleren vervangen..

Minder zichtbaar, maar zoveel complexer, is de bewustzijnskant van het dieet. Onvoorstelbaar wat dit allemaal in mij losmaakt.

En zo voelt het ook: er komen stukken los die opgeslagen waren in mijn systeem. Stukken die ik met voedsel gedeisd hield. Tijdens de lezingen heb ik het over afgesneden stukken die ontstaan door karmische blessures. In die zones komt er geen licht meer, waardoor er schaduwen in onszelf ontstaan. Donkere zones die demonische omvang kunnen aannemen en waar we dikke muren van zelfbescherming rond bouwen. Die demonen willen enkel terugkeren naar hun oorsprong, naar onszelf dus, waardoor die demonen, onze schaduwen telkens op die deuren van die kerkers kloppen. Persoonlijk hield ik veel van die demonen rustig door het eten van suiker. Niet veel, maar het was een verslaving. En dat ben ik pas gaan merken toen ik gestopt ben met suiker. Sjonge jonge...

De karmische thema's liggen dan plots heel rauw en ongezouten op je bord. Letterlijk.

Het leven heeft me in deze richting gegidst om zelf te ervaren wat het enorme potentieel is in de samenwerking tussen bewustzijn en het fysieke lichaam. Binnen Alchemy of Sparks gebruiken we reeds het lichaam als ingang tot een reis in het bewustzijn, via het emotioneel lichaamswerk, de ademhalingssessies en de zweethutten, maar daar komen nu ook steeds meer voeding en detox bij. Gisteren deed ik bijvoorbeeld een detox, specifiek ter ondersteuning van mijn nieren, en deze nacht had ik angstdromen die ik in mijn kindertijd vaak had.

De fysieke detox gaat dus gepaard met de energetische bevrijding van karmische ladingen.

En het werkt ook in de omgekeerde richting uiteraard: het was mijn bewustzijn die me ingaf om meer zorg te hebben voor mijn fysieke lichaam.

30 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

No Exit