top of page

Blog

De zweethut is ingehuldigd voor dit jaar!

Bijgewerkt op: 9 jul. 2019


De inhuldiging van de zweethut voor dit jaar is een feit. Met 7 mannen zijn we er in gedoken, en het heeft ons op een verrassende innerlijke weg gebracht.

Telkens weer ben ik onder de indruk van de kracht van een zweethut, het ondersteunen van ons lichaam op onze weg van bewust worden.

In essentie is het een zuiveringsritueel. De mannen die zich na de jacht willen zuiveren voor ze terugkeren in het dorp. Alhoewel nog weinig mensen zelf dieren slachten, leven we in een wereld waar nogal wat agressie als normaal wordt beschouwd.

Langzaam loopt onze energetische emmer vol, en raken we geïntoxiceerd. Het fysieke aspect met het intense zweten in de hut, ondersteunt dit aspect.

De kruidenmengsels die we gebruiken om op te gieten hebben in elke ronde een specifieke werking, zowel op fysiek als emotioneel-energetisch niveau. De hitte zorgt voor de confrontatie met onszelf, het contact met blokkades en weerstanden.

Als het in een sauna te warm wordt, gaan we naar buiten.

Hier gaan we naar binnen. In onszelf.

Wat speelt daar in ons bewustzijn op die momenten van innerlijke druk en weerstand? We gaan binnen in een andere staat van zijn, geleid door de energie van de verschillende kruiden. We ontdekken speciefieke zones op de reis in ons bewustzijn.

De zweethut is ook een scheppend ritueel. Symbolisch gaan we binnen in de baarmoeder van de Aarde, waar het warme zaad van het vuur in de vorm van gloeiende stenen wordt binnengebracht.

We vinden er antwoorden voor onze eigen creatieve thema's. Antwoorden diep in ons bewustzijn, in de lagen van de oude minerale wijsheid. De stenen zijn de eerste materie die gevormd werd in het afkoelende magma van de aarde.

Als deze inhuldiging een voorsmaakje was, dan belooft dit voor wat komen gaat.

We hebben verschillende hutten ingepland dit jaar: van harte welkom!29 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page