Opleiding Karmische Transformaties

( maandag 1 mei tot en met donderdag 4 mei 2023.)

Foto 31-08-21 om 19_edited.jpg

Je leert je cliënten te begeleiden in karmische transformaties

Deze opleiding richt zich tot (toekomstige) professionals in de zorgsector, coaches, therapeuten, trainers,... die de begeleiding van hun cliënten willen uitbreiden met het karmische aspect. Er komt op die manier een nieuwe dimensie in je manier van coachen, een diepere laag waarin je mensen begeleidt om hun karmische programma's te transformeren. Karma wordt op die manier een springplank naar wijsheid en dienstbaarheid in plaats van een uitzichtloze sleur. Je zal na de opleiding vanuit een ruimer bewustzijn kunnen werken, uitgerust met meer technieken.

 

Je gaat bij je cliënten op zoek naar de diepere oorzaken van hun symptomen.

Symptoombestrijding in je begeleiding is nodig tot op zekere hoogte. Voor duurzame transformaties bij je cliënten, zal je hen leren brengen bij de onderliggende oorzaken die geworteld zijn in karmische blessures. 

Door die knooppunten in het bewustzijn te transformeren, worden verschillende symptomen tegelijk aangepakt. Een aantal voorbeelden van veel voorkomende symptomen zijn: relationele problemen, professionele mislukkingen, heftige emotionele reacties, terugkerende aandoeningen zonder fysieke oorzaken, opvoedingsproblemen met kinderen, onverklaarbare onrust, gejaagdheid en angsten, burn out, depressie,...

 

Je leert hiervoor een efficiënte methodiek aan

Ik wil met deze opleiding de methodiek doorgeven die ik op punt gesteld heb gedurende de voorbije jaren met Alchemy of Sparks. Het zijn technieken die je in staat zullen stellen om je cliënten heel efficiënt en gericht naar hun karmische blessures te begeleiden.

 

Je wordt gertraind in:

 • emotioneel lichaamswerk,

 • manueel karmische activatie,

 • regressiewerk,

 • ademhalingswerk,

 • klankexpressie,

 • beheerste trauma-activatie in therapeutische setting,

 • respectvolle communicatie,

 • innerlijke kindtechnieken.

 

Elk van deze technieken wordt benaderd binnen het kader van de activatie en transformatie van blokkerende karmische ladingen.

 

Een praktijkgerichte opleiding

Naast een uitgebreide theoretische basis over karmische mechanismen ga je met de aangeleerde technieken direct aan de slag in kleine groepjes met supervisie en feedback. Zo kan je direct ervaren waar je uitdagingen zitten als coach en je leerpunten aanpakken. Op die manier vertrek je met vaardigheden die je direct kan inzetten in jouw (toekomstige) praktijk.

Daarnaast is er ook aandacht voor de ethiek en deonthologie die we hanteren in Alchemy of Sparks om een veilig therapeutisch kader te creëren.

De opbouw van deze opleiding is gebundeld in een handleiding.

 

Maatschappelijke relevantie

Wie de ontwikkeling van het collectief bewustzijn wat volgt, zal er niet kunnen langs kijken. Het begrip karma duikt wereldwijd steeds meer op in lezingen, video’s, boeken,... Mensen worden zich steeds bewuster van de impact van karma op hun dagelijks leven. Het is geen esoterisch fenomeen meer, maar een tastbaar gegeven van elke dag. Het steeds opnieuw terugvallen in terugkerende patronen alsof we erin gevangen zitten. 

Daardoor zal de vraag toenemen naar begeleiders en therapeuten die de karmische mechanismen kennen, zelf doorwerkt hebben, en dit bewustzijn aan hun cliënten kunnen overbrengen.

 

"Als je ook maar enige transformatie of vooruitgang in je leven wil, kan dat alleen maar als je de cyclische patronen van karma doorbreekt."

Sadhguru

Voorwaarden

 • Om mensen te kunnen coachen in hun karmische thema's, vraagt het uiteraard van jou als deelnemer de bereidheid om contact te maken met je eigen karmische programma's en ze te transformeren. Het blijft echter een opleiding en geen therapeutisch traject voor je eigen karmische pijnpunten. De focus blijft dus steeds gericht op de uitleg van het proces van je cliënten.

 • Als voorbereiding op deze opleiding studeer je het boek "Alchemie van de ziel". Dit handboek ontvang je in e-book versie bij inschrijving.

 

De opleiding karmische transformaties is iets voor jou:

 • Als je je cliënten nog beter wil coachen met een achtergrond van karmische programma's.

 • Als je bereid bent om naar de oorzaken van de symptomen te gaan, zelfs als dat pijnlijk is. Dit betekent ook in je eigen pijnstukken durven gaan.

 • Als je je coachingtechnieken wil uitbreiden om je cliënten efficiënter te begleiden.

 • Als het je vervult om mensen te coachen in hun innerlijke transformatie en hen helpt om hun groter potentieel te helpen bereiken. 

Tijdsinvestering

De studie van het boek "Alchemie van de ziel" kan iedereen op eigen tempo doen. Om de inhoud voldoende te integreren, raad ik de spreiding ervan aan over een periode van minstens 1 maand. De opleiding zelf duurt 4 opeenvolgende dagen.

 

Follow up en supervisie

Ongeveer twee maanden na de opleiding is er een online supervisiemoment voorzien in groep. Dat geeft de kans om te delen waar je tegen aanbotst in je praktijk en daaruit van elkaar te leren.

Deze opleiding wordt gegeven door Gert De Smedt met liefdevolle assistentie van Nadina Setic.

Foto 31-08-21 om 19_edited.jpg