top of page

Evolutionaire depressie
Het mechanisme ontrafeld

Hoe komt het dat mensen die met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, in golven van depressie verzeild geraken?

Voor dit verschijnsel introduceert Gert De Smedt de term evolutionaire depressie. Hij ontgint daarmee een gebied binnen bewustzijnswerk waar veel onbegrip en taboe rond zit. 

Op basis van eigen ervaringen en vele voorbeelden uit zijn praktijk als transformatiecoach brengt hij het mechanisme achter evolutionaire depressie in kaart. De schrijver legt gedetailleerd de sleutelmomenten uit binnen dat proces en reikt concrete alternatieven aan om de neerwaartse spiraal te doorbreken en een depressie om te buigen tot een hefboom naar groei en evolutie. 

 

Dit boek dient zich aan als een standaardwerk voor mensen die zelf te maken hebben met dit soort depressies, voor familie of vrienden die niet weten hoe ze ermee moeten omgaan en voor therapeuten die hun cliënten begeleiden in innerlijke groei.

Evolutionaire depressie.png

Biografie

Gert De Smedt studeerde af als bio-ingenieur scheikunde en stond 4 jaar in het onderwijs. Een burn-out en de diagnose van CVS brachten hem echter op een volledig nieuw pad van persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2008 begeleidt hij mensen bij hun innerlijke reis. De laatste jaren heeft hij zich met Alchemy of Sparks gespecialiseerd in karmische en persoonlijke transformaties. Door zijn wetenschappelijke achtergrond heeft hij een heel nuchtere kijk op bewustzijnswerk en spiritualiteit. Hij begeleidt mensen in hun karmische transformaties als coach in Alchemy of Sparks. Hij leidt hierin ook therapeuten op.

bottom of page