Bergstage voor mannen

 

Bergstage

Binnen het programma "De roep van de wolf" is dit het meest actieve onderdeel: de bewust actie van mannelijke kracht. Niet vanuit prestatie, maar vanuit contact met jezelf.

Deze tocht zal je dagelijks leven spiegelen. De uitdagingen die vaak tegenkomt, zal je ook in de bergen tegenkomen. Wellicht aangepast aan het prachtige kader, maar je zal de onderliggende thema's herkennen. Misschien is het een gebrek aan zelfvertrouwen, een angst voor je eigen mannelijke kacht, een zoektocht naar bevestiging,...

Tijdens de bergtocht zullen die thema's uitgevergroot worden. We komen onszelf namelijk tegen. En hoe gaan we daar dan mee om? Dat is bewust stappen. Klimmen wordt op die manier mediteren. Het is een leerschool om zelf achter nieuwe strategieën te komen voor onze uitdagingen. Je gaat in een verdiept innerlijk proces, en tegelijk in contact met de andere mannen uit de groep. Je zoekt de balans tussen binnen en buiten. Daar, op die gulden middenweg komen we in verbinding met onze ziel. De bergen vormen hiervoor een ideale decor. De stilte, de kracht, de ontembare natuur, de puurheid.

 

We vertrekken met een intentie, een route. Maar onderweg zijn er omstandigheden die we niet onder controle hebben. Het vraagt flexibiliteit en openstaan voor het onbekende. Wij doen de voorbereidingen, maar ter plekke is het telkens weer in het hier en nu komen.

 

Je ontdekt hoe je omgaat met uitdagingen, kwetsbaarheid fysieke en mentale grenzen. Je kan gekwetste mannelijke energie in jezelf helen door je te laten steunen door andere mannen. Daarvoor is er een veilig kader, zonder prestatie of competitie, met een individuele intentie, binnen een groepsdynamiek, in respect voor de wetten van de natuur.

 

Zonder veel woorden zullen de bergen en de hoogte je vanzelf tot een ander bewustzijn brengen. De adembenemende uitzichten vormen de poort naar relativiteit en nederigheid. Je komt er in rechtstreeks contact met de kolossale rotsmassa's van de grote minerale leraars.  In dat verruimde bewustzijn zal je anders naar je dagelijkse uitdagingen kijken en nieuwe strategieën ontdekken om ermee om te gaan.

 

Elke avond zitten we samen na de tocht om dat proces te bespreken en om inzichten te delen. Op die manier leren we van elkaar. 

De bergen wachten. 

Al miljoenen jaren. 

Tot iemand zich opent om hun wijsheid te raadplegen.

Ik nodig je uit voor deze ervaring.

Contacteer ons gerust voor de brochure met een gedetailleerd programma en praktische richtlijnen.

"Er zijn vele wegen naar God, 1 ervan loopt over de bergen."